Home

Nieuws

Kostprijzen varkenshouderij lager

Lelystad – De kostprijzen van biggen en varkensvlees zijn gedaald het afgelopen halfjaar.

Dat blijkt uit het nieuwste landelijke biggenprijzenschema dat Wageningen UR Livestock Research heeft vastgesteld. Uit de berekeningen blijkt dat de kostprijs van een big nu uitkomt op €  55,45, tegen € 56,16 in juli vorig jaar. De kostprijs van varkensvlees komt nu uit op € 1,83 tegen € 1,86 vorig jaar juli. De belangrijkste oorzaak voor de dalende kostprijs ligt in de dalende voerkosten. Die voerkosten liggen echter nog steeds op een relatief hoog niveau.

Het landelijke biggenprijzenschema dient als basis voor de wekelijks bekendgemaakte landelijke richtprijs voor biggen. Het schema wordt twee keer per jaar vastgesteld op basis van de nieuwste gegevens. Het biggenprijzenschema wordt opgesteld door Wageningen UR Livestock Research in samenwerking met DLV Dier Groep, NVV, Rabobank en de vakgroep varkenshouderij van LTO. Het schema wordt gefinancierd door het Productschap Vee en Vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.