Home

Nieuws 564 x bekeken

Kosten PAS-maatregelen lopen op tot 2 miljoen euro per jaar

Den Haag - Voor ongeveer 7 procent van de 116 gebieden waar de programmatische aanpak stikstof (PAS) geldt, zijn de kosten boven de 2 miljoen euro per jaar noodzakelijk.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. Voor 65 procent van de gebieden zijn de kosten voor de benodigde maatregelen lager dan een half miljoen euro per jaar. In de overige gebieden variëren de kosten tussen de 500.000 euro en 2 miljoen euro per jaar.

De maatregelen voor beperking van de stikstofdepositie bestaan uit vaststaand beleid en aanvullende landbouwmaatregelen voor een verdergaande depositiedaling en ecologische herstelmaatregelen.

De maatregelen zijn nodig omdat in 133 gebieden rondom de ruim 160 Natura 2000-gebieden te hoog is om alle natuurdoelen in de gebieden te behalen. Voor 116 gebieden in PAS in gesteld, voor de overige 17 gebieden wordt nog gezocht naar een maatwerkoplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.