Home

Nieuws 3 reacties

Korting toeslagrechten in 2012

Den Haag - Het ministerie van ELI stelt meer geld beschikbaar voor duurzame en innovatieve landbouw. Om dit mogelijk te maken, wordt de waarde van de toeslagrechten in 2012 gekort. Dat meldt Dienst Regelingen (DR).

Vanaf 2012 wordt er elk jaar meer geld vrijgemaakt voor duurzame stallen, precisielandbouw en risicofondsen voor dier- en plantenziekten. Dit geld komt uit onbenutte middelen en deels uit de bedrijfstoeslag. In 2012 is hier daarom minder geld voor beschikbaar. De verlaging van de bedrijfstoeslag wordt gerealiseerd door de waarde van de toeslagrechten te korten. De waarde wordt per 15 mei 2012 gekort met 2,5 procent.

Bedrijven krijgen in augustus van DR een nieuw overzicht van hun geregistreerde toeslagrechten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jantjevansluis

  Dit is toch gewoon diefstal ?

 • no-profile-image

  Een beter idee is om de ambtenaren een deel van hun loon in te laten leveren.

 • no-profile-image

  het is van de zotte dat we gekort worden op GLB. de subsidies voor duurzaam en precisielandbouw om daar voor ingeloot te worden is klein. dus iedereen korten en een paar krijgen deze subsidie. lijkt me niet fair.

Of registreer je om te kunnen reageren.