Home

Nieuws

Kerstomzet supermarkten naar record

Dongen - De kerstweek heeft bij supermarkten tot een recordhoge weekomzet van 834 miljoen euro gezorgd.

Het vorige record dateert van 2010, toen 754 miljoen euro omzet geboekt werd. Dat meldt marktonderzoeksbureau GfK Panel Services. De omzet steeg door een hoger prijsniveau, niet door een hoger volume. Mede door het lage consumentenvertrouwen hebben huishoudens volgens de organisatie Kerst vooral thuis gevierd en bij supermarkten ingekocht. De supermarktomzet is in december met 1,6 procent gestegen tot 2,67 miljard euro. De omzet steeg in geheel 2011 met 2,6 procent tot 32,2 miljard euro.

De promotiedruk was volgens GfK Panel Services hoog, en zal vermoedelijk in 2012 hoog blijven. In 2011 steeg het aantal supermarktbezoeken op zondag. De zondagomzet steeg met 32 procent tot 481 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.