Home

Nieuws 312 x bekeken

Kavelruil voor ontwikkeling in Wieringermeer

Haarlem - Tien jaar stilstand in de Kop van Noord-Holland moet nu worden omgezet in een fikse impuls voor de structuurverbetering.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben besloten om de stichting ter verbetering van de agrarische structuur (Stivas) in te zetten om de kansen en mogelijkheden voor de ondernemers in het gebied te inventariseren.

Stivas bekijkt op welke manier de door de provincie verworven gronden kunnen worden ingezet voor structuurverbetering in de Wieringermeer - mogelijk door middel van kavelruil. Tegelijk wordt ook het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf ingezet om mee te werken aan de kavelruil.

De provincie heeft ongeveer 550 hectare grond verworven, die aanvankelijk bedoeld was voor de realisatie van het Wieringerrandmeer. Die grond zal voor de normale grondprijs terug gaan naar de ondernemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.