Home

Nieuws

Kalfsvlees kan binnen paar weken richting Oman

Masqat - We verwachten binnen enkele weken kalfsvlees naar de golfstaat Oman te kunnen exporteren.

Dat zegt Van Drie-directeur Henny Swinkels, deelnemer aan de economische missie naar diverse Golfstaten die onderdeel is van het staatsbezoek van Koningin Beatrix in de Golfregio.
De landbouwminister van Oman deed Swinkels persoonlijk de toezegging dat het voor de export noodzakelijke veterinair gezondheidscertificaat op korte termijn beschikbaar komt. In eerste instantie zal het volgens Swinkels om kleine exportvolumes gaan. Naast Oman levert de Van Drie Group in de Golfregio ook kalfsvlees aan Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Qatar opent volgens Swinkels binnenkort haar grenzen. Voor al deze landen geldt dat het gaat om beperkte exportvolumes. Hoewel het belang in genoemde landen volgens Swinkels gaat toenemen, kan niet de vergelijking worden gemaakt met belangrijke exportgebieden in Zuid-Europa.

De Van Drie Group exporteerde tot 1996 ook al kalfsvlees naar Oman. Toen werden de grenzen vanwege BSE gesloten. De golfstaten hebben de laatste jaren volgens Swinkels een enorme ontwikkeling doorgemaakt. “Oliedollars worden gebruikt om het toerisme te bevorderen. In Qatar staan op het moment al meer dan tweehonderd vijfsterrenhotels.”

In de Golfstaten wordt veel licht verteerbaar vlees geconsumeerd zoals kip en vis. Kalfsvlees past hier volgens Swinkels ter afwisseling uitstekend bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.