Home

Nieuws

Kades en uiterwaarden Willemstad onder water

Willemstad - Door het hoge water in het Hollands Diep zijn vrijdag kades en uiterwaarden in Willemstad onder gelopen. Voor de uiterwaarden in de Brabantse plaats gebeurde dat voor het eerst in 17 jaar, meldde het waterschap Brabantse Delta.

Ook kan door het hoge water op het Hollands Diep het water bij Lage Zwaluwe niet op volle snelheid worden afgevoerd. Om te voorkomen dat kades overstromen, worden vrijdag vijf gemalen om beurt stilgezet om de toevoer te beperken. De waterpeilen in de sloten in de polders bij Hoge en Lage Zwaluwe zijn laag genoeg om het aanwezige water langer vast te houden, aldus het waterschap.

Ook de uiterwaarden in Waalwijk staan blank, maar dat gebeurt jaarlijks, zegt een woordvoerster. Het waterschap verwacht dat het water in de loop van vrijdag daalt, maar mogelijk zaterdag of zondag door de regen weer stijgt. De woordvoerster benadrukt dat de situatie onder controle is en dat het waterschap extra alert is.

Of registreer je om te kunnen reageren.