Home

Nieuws 267 x bekeken

KNMI: minder gebieden met code oranje

De Bilt - Het KNMI heeft de code oranje voor extreem weer iets aangepast. De code geldt nu voor Noord-Holland, Groningen en Friesland.

Dat meldde donderdagmorgen een woordvoerder. Eerder was de code ook afgegeven voor Zeeland en Zuid-Holland.

Voor de gebieden met code oranje verwacht het KNMI zware windstoten die gepaard kunnen gaan met stevige buien. Tijdens buien is er kans op hagel en onweer. In de gebieden waar code oranje niet van kracht is, geldt code geel.

Volgens WeerOnline is in het noorden afgelopen nacht tot 20 millimeter regen gevallen, waarmee het totaal de afgelopen dagen op 90 millimeter is gekomen. "Da's fors'", aldus een woordvoerder. De wind gaat volgens het weerbureau de komende uren draaien van het zuidwesten naar het noordwesten, wat volgens de zegsman betekent dat er geen water kan worden geloosd richting de Waddenzee.

De wind in het noorden is vroeg in de morgen iets gaan liggen, maar trekt weer aan. Later donderdagochtend zal er weer windkracht 9 zijn, met windstoten tot 120 kilometer per uur.

Lees ook: Wind en water houden Nederland in hun greep

Of registreer je om te kunnen reageren.