Home

Nieuws

'Invoer vee eerst bespreken met dierenarts'

Londen – Als Britse boeren overwegen om vee in te voeren uit andere landen, dan raadt de Britse boerenbond NFU ten sterkste aan om hun plannen eerst te bespreken met hun dierenarts om het risico van het binnenbrengen van het Schmallenberg-virus te verminderen.

Dat stelt hoofd veeteeltzaken van NFU Peter Garbutt naar aanleiding van de eerste gevallen van het virus in Engeland.

Garbutt vraagt de boeren verder alert te zijn op verschijnselen van de ziekte en alle mogelijke voorzorgen te nemen om besmetting te voorkomen. ”Het zou ook helpen als alle ongebruikelijke symptomen of abortussen worden gerapporteerd aan de plaatselijke dierenarts of de dienst voor de dierengezondheid (AHVLA).”

Maandag deelde AHVLA mee dat het virus is vastgesteld op vier schapenbedrijven langs de oost- en zuidoostkust van Engeland. De dienst gaat ervan uit dat de besmetting al in de zomer is overgebracht door vanuit andere Europese landen overgewaaide knutten. NFU sluit in zijn verklaring echter niet uit dat de besmetting is veroorzaakt door uit andere landen ingevoerd vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.