Home

Nieuws 201 x bekeken

Inflatie eurozone omlaag in december

Luxemburg - De inflatie in de eurozone is in december gedaald naar 2,7 procent op jaarbasis van 3 procent in november.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat die dinsdag uitkwamen.

De inflatie valt iets lager uit dan economen hadden verwacht. Zij gingen uit van 2,8 procent. In december 2010 kwam de inflatie in de eurolanden nog uit op 2,2 procent. De geldontwaarding in de gehele EU van 27 landen bedroeg vorige maand op jaarbasis 3 procent, tegen 3,4 procent in november.

In de EU werd de laagste inflatie gemeten in Zweden (0,4 procent) en Malta (1,3 procent). De hoogste inflatieniveaus in de EU kwamen voor rekening van Slowakije (4,6 procent), Polen (4,5 procent) en Cyprus (4,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.