Home

Nieuws 429 x bekeken

Ieren vereenvoudigen controle op mest

Dublin - De Ierse autoriteiten schaffen een dubbele controle op bewerkte mest van varkens- en pluimveehouderijen af.

Voortaan worden de controles uitgevoerd door ambtenaren van het ministerie voor landbouw die de resultaten vervolgens doorgeven aan het milieu-agentschap Environment Agency. Tot nu toe voeren beide diensten afzonderlijk van elkaar controles uit op het beheer van bewerkte mest bij bedrijven met een IPPC-vergunning.

Door die controles nu samen te voegen, hoopt het ministerie de administratieve lasten voor de betrokken boeren verder terug te dringen ’terwijl tegelijk de bescherming van het milieu en het handhaven van een efficiënte controle verzekerd blijven.’ Volgens minister Simon Coveney draagt de nieuwe regeling er ook toe bij ’om de overdracht van mest naar zowel nieuwe gebruikers als bestaande boerderijen makkelijker te maken.’

Of registreer je om te kunnen reageren.