Home

Nieuws

Hoofdkantoor MSD weg uit Nederland

Boxmeer – MSD verplaatst het hoofdkantoor van zijn divisie diergeneesmiddelen van Boxmeer naar New Jersey in de Verenigde Staten. In Boxmeer verdwijnen daardoor 65 arbeidsplaatsen.

Dat heeft MSD Animal Health dinsdag bekend gemaakt. De productie- en onderzoeksafdelingen, waar in totaal 1.700 mensen werken, blijven gevestigd in Boxmeer. MSD zegt dat verplaatsing van het hoofdkantoor naar Amerika efficiënter is omdat meer disciplines worden samengevoegd op de bestaande locatie in de Verenigde Staten.

MSD Animal Health, dat via overnames het voorheen Intervet hetende bedrijf in Boxmeer in handen kreeg, is een van de grootste producenten van diergeneesmiddelen ter wereld.

MSD Animal Health is net als MSD in Oss (voormalige Organon) en Haarlem onderdeel van de Amerikaanse farmareus Merck. In Oss werken nu nog 3000 mensen, daar zijn in het afgelopen jaar zo’n 1600 werknemers vertrokken. In Haarlem werken ongeveer 900 werknemers in productie- en commerciële functies voor MSD.

Of registreer je om te kunnen reageren.