Home

Nieuws 453 x bekeken 3 reacties

Honderden fakkels tegen verkeersplannen A15

Vlaardingen - Ruim 1300 actievoerders protesteerden zaterdagavond op verschillende plaatsen met fakkels tegen plannen van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voor de snelweg A15.

Circa 750 actievoerders protesteerden in Gelderland met een fakkeloptocht tegen de rijkskeuze voor een brug over het Pannerdensch Kanaal in het nog aan te leggen nieuwe snelwegdeel van de A15. De twee tochten in Lingewaard en Duiven werden gescheiden door het kanaal, aldus een zegsman.

De brug waartegen werd geageerd moet de snelweg doortrekken van Bemmel naar de A12 bij Zevenaar. Demonstranten en gemeenten in het gebied blijven pleiten voor een tunnel.

Zeker 600 demonstranten liepen zaterdagavond met fakkels en lampionnen door het natuurgebied bij Vlaardingen waar de Blankenburgtunnel moet komen. De stoet was volgens een woordvoerder 1,5 kilometer lang. Schultz van Haegen besloot onlangs tot de aanleg van de Blankenburgtunnel. Die tunnel moet de A15 met de A20 gaan verbinden.

De demonstranten vinden dat het laatste stukje groen in Midden-Delfland zo wordt vernietigd. Er waren toespraken en muziek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Er mogen wel wildviaducten worden gebouwd maar geen viaducten voor het verkeer , het word steeds gekker met die milieurakkers, nog even en een leven van een mens is minder waard als van een dier.bv. (honden , katten en een paard liggen nu al op een begraafplaats).

 • no-profile-image

  JOMAR

  MILIEURAKKERS ?? Ik woon pal naast de plek waar die tunnel gepland is en net zoals het gros van de Nederlanders vind ik het ook prettig om in een schone,rustige omgeving te wonen met een beetje groen in de buurt om te kunnen ontspannen. Onze Westwijk is al aan 3 kanten omgeven door wegen en industrie. Moet nu ook nog het laatste stukje groen opgeofferd worden ?? Ook wij hebben recht op een prettige en gezonde leefomgeving, net zoals u !!!!!

 • no-profile-image

  Gelukkig Jomar ,heb je de keus om te verhuizen naar een plek waar je meer groen hebt dan waar je nu woont.
  We moeten er wel voor zorgen dat Rotterdam waar veel mensen werken en producten hun weg vinden naar Europa en de rest van se wereld wel blijft draaien.
  Daar hoort uiteraard een goede berijkbaarheid bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.