Home

Nieuws 175 x bekeken

'Het wordt tijd dat Bleker dierenwelzijn serieus gaat nemen'

Den Haag - Het wordt echt tijd dat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw dierenwelzijn serieus gaat nemen.

Dat zegt PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken. Hij reageert hiermee op het uitstel die Bleker verleende voor het verbod op het gebruik van stroombaden bij de slacht van kippen. “Het wordt echt tijd dat de staatssecretaris snel een einde maakt aan deze stroombaden en overgaat tot de meest diervriendelijke slachtmethode. Desnoods legt hij de productie op de betreffende bedrijven stil of legt hij dwangsommen op”, zegt Van Dekken.

De politicus vindt dat Bleker ondanks harde toezeggingen en moties de belangen van de sector boven dierenwelzijn stelt. Als voorbeeld noemt Van Dekken niet alleen de stroombaden in pluimveeslachterijen, maar ook het verbod op legbatterijen. “De legbatterij is per januari verboden en er zijn toch nog zestig bedrijven actief. Bleker moet minder met de mond belijden en meer in de praktijk doen”, vindt Van Dekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.