Home

Nieuws

Handelsbedrijf wijt faillissement aan retailer

San Antonio (VS) – Het Amerikaanse handelsbedrijf Delta Produce heeft grootwinkelbedrijf en klant H.E. Butt Co (H.E.B.) aangeklaagd nadat het zelf faillissement heeft aangevraagd bij de rechtbank in het westelijke district van de staat Texas.

Delta wijt het faillissement aan monopoliepraktijken van de afnemer H.E.B. Dit grootwinkelbedrijf verbood Delta product te leveren aan concurrenten, terwijl de capaciteit er was voor levering aan meerdere supermarkten. Delta claimt een schadevergoeding van circa 78 miljoen euro (100 miljoen dollar). Delta Produce verkocht tomaten, meloenen en avocado’s aan H.E.B., maar kon de omzet niet laten groeien door de exclusiviteit van het afnamecontract.

De overeenkomst dateert van 1994, in de laatste jaren haalde Delta Produce 80 procent van de omzet via H.E. Butt Co. Delta moest onder dreiging van verlies van het contract afzien van een contract met Wal-Mart. Toen in 2008 het contract werd aangepast, kon Delta geen nieuwe contracten meer afsluiten. H.E. Butt Co ontkent de beschuldiging en stelt dat Delta zelf verantwoordelijk is voor het zwakke optreden, schrijft het Amerikaanse vakblad The Packer en San Antonio Express-News.

Of registreer je om te kunnen reageren.