Home

Nieuws 198 x bekeken

HSBC: euro blijft bestaan en zal zelfs meer waard worden

Londen – De euro blijft bestaan en zal de komende maanden zelfs in waarde toenemen. Tot deze conclusie komt HSBC terwijl de munt deze week juist nog het laagste niveau sinds 16 maanden aantikte.

HSBC, één van de grootste banken ter wereld, concludeert dat het ”extreem onwaarschijnlijk” is dat de Eurozone uiteen zal vallen, zelfs als de recessie nog pijnlijker wordt.

Zelfs een Grieks vertrek, waarmee de Griekse regering onlangs dreigde, lijkt HSBC vrijwel onmogelijk. Een vertrek van zwakke staten zou volgens HSBC mogelijk ook niet veel uithalen, omdat valutahandelaren kijken naar de positie van de hele regio. ”Het is onmogelijk een Griekse of Duitse euro te verkopen”, aldus de onderzoekers.

Een oplossing voor de eurocrisis waarbij iedereen lid blijft van de muntunie is volgens HSBC in het belang van alle lidstaten. De negatieve gevolgen van het uiteenvallen van de muntunie zou bovendien zulke schrikbarende gevolgen hebben, dat falen voor politici geen optie is.

Of registreer je om te kunnen reageren.