Home

Nieuws 173 x bekeken

Groningers bedankt voor hulp bij hoogwater

Groningen – Veiligheidsregio Groningen heeft woensdag de inwoners van de provincie in een advertentie in het Dagblad van het Noorden bedankt voor hun inzet tijdens de problemen met het hoogwater vorige week.

Ook LTO Noord, die het vervoer van vee coördineerde, ontvangt een pluim. In de hele provincie Groningen waren problemen als gevolg van hoogwater. In Woltersum en Tolbert dreigden dijken door te breken. Meerdere dorpen werden geëvacueerd.

Zelfs mensen die huis en haard moesten verlaten, schoten de hulpverleners te hulp, schrijft Peter Rehwinkel, voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester van Groningen, in zijn dankwoord. Zo gingen tientallen inwoners van Woltersum in het holst van de nacht samen met brandweer en waterschap Noorderzijlvest aan de slag om de dijk langs het Eemskanaal te verstevigen.

”De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat er heel veel mensen zijn die ons willen helpen. Die hulp en medewerking is onmisbaar en zeer gewaardeerd”, aldus Rehwinkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.