Home

Nieuws 312 x bekeken 2 reacties

Groenlinks boos over windmolenlocaties

Groningen – Groenlinks in Groningen is tegen windmolens langs de hele Groningse Waddenkust.

De partij zet zich hiermee tegen de opvatting van het rijk om volop windturbines te plaatsen in het open landschap van het Oldambt. ”Wij zijn wel voor meer windmolens, maar dan het liefst op zee, waar niemand er last van heeft en waar het hard waait. Ze kunnen ook op plekken meer landinwaarts waar natuur en landschap geen of in elk geval minder last hebben van windmolens”, zegt Harrie Miedema, statenlid voor Groenlinks in Groningen.

De Groenlinks-fractie wil uitleg over de door het rijk gekozen windmolenlocaties langs de Waddenkust, omdat deze in strijd zijn met de Omgevingsverordening. In het provinciaal Omgevingsplan is afgesproken 750 megawatt windenergie op land te realiseren, terwijl het rijk nu volgens Groenlinks blijkbaar 2.000 megawatt in Groningen wil realiseren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Groenlinks was toch een groene partij ,hoe kun je dan tegen zulke goede voornemens zijn, er zullen langs de noordkant van Ned. nog veel meer windmolens moeten komen , daar is de meeste windopbrengst kijk maar naar Sexbierum in Friesland daar is het hoogste rendament van heel Ned.aan windopbrengst.

  • no-profile-image

    Dekker Groen Links is erg voor Windmolens maar alleen in de achtertuin van een ander. Ze willen er zelf geen last van hebben en in het Oldambt hoe bedenken de planologen dat, De Blauwestad zou onverkoopbaar worden en dit is nu net de locatie waar G.L. ers na hun pensioneren willen gaan wonen. Het Oldambt is nog het enige Nederland waar je boertjes kunt pesten in de rest van Nederland zijn de boeren Oost Indisch doof geworden voor Groen Links.

Of registreer je om te kunnen reageren.