Home

Nieuws 210 x bekeken

'Groei supermarkten houdt aan'

Amsterdam - Supermarkten zien de omzet dit jaar naar verwachting opnieuw licht stijgen.

De rest van de Nederlandse detailhandelaren moet echter rekening houden met krimp, voorspellen economen van ABN Amro in een maandag gepubliceerd rapport.

Supermarkten worden minder geraakt door de moeizame economische omstandigheden dan andere winkels, aldus de bank. We eten minder vaak buiten de deur en kiezen vaker voor de supermarkt. Die boekt volgens ABN Amro dit jaar daarom gemiddeld 1 procent meer omzet dan in 2011.

De oplopende werkloosheid en de afname van de koopkracht geven andere winkeliers echter geen uitzicht op groei. Kleding-, elektronica-, woon- en doe-het-zelfwinkels zien de omzet dit jaar waarschijnlijk met 1,5 tot 2,5 procent teruglopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.