Home

Nieuws 275 x bekeken

Gerbrandy vice-voorzitter milieucommissie EP

Brussel – De Nederlandse D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy is gekozen tot eerste vice-voorzitter van de commissie Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid van het Europese Parlement.

Gerbrandy: ”Europa komt alleen uit de economische crisis als we onze economie radicaal verduurzamen. Grondstoffen zijn schaars en dus duur. Hoe minder we ervan gebruiken, hoe goedkoper.” Gerbrandy is vice-voorzitter onder voorzitter Matthias Groote uit Duitsland.

Het Europese parlement heeft de Italiaan Paolo de Castro gekozen als voorzitter voor de commissie landbouw en plattelandsbeleid van het parlement. De Castro is sinds 2009 lid van het Europese parlement. Daarvoor was hij onder andere minister van landbouw in Italië.

Naast de voorzitter zijn vier vice-voorzitters gekozen: de Franse José Bove, de Polen Czesla Siekierski en Janusz Wojciechowski en de Zweedse Marit Paulsen. De voorzitters en vice-voorzitters spelen een rol bij het bepalen van de agenda van de commissies.

Of registreer je om te kunnen reageren.