Home

Nieuws

Geen meerderheid voor debat uitbouwen exportsucces landbouw

Den Haag – CDA-Kamerlid Ger Koopmans kreeg geen meerderheid in de Tweede Kamer voor een debat over het succes van de agrarische export. Koopmans stelt voor om met de Kamer in debat te gaan om het economische exportsucces van de agrarische sector verder uit te bouwen.

”Ondanks de economische crisis is de exportwaarde van de agrarische sector gegroeid van 66 naar 74 miljard euro. Nu Nederland het economisch moeilijk heeft, is het goed om in de Kamer te bespreken hoe we dit succes verder kunnen uitbouwen”, aldus Koopmans.

Andere fracties willen eerst een brief van het kabinet over het onderwerp, voordat ze hierover in debat gaan. ”We kunnen onze tijd beter besteden dan een hoera-debat voor het CDA”, aldus Rik Grashoff namens Groenlinks. PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi ziet meer in een breed debat over de economie in Nederland met de minister president.

PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand wil ook geen debat. ”Door deze export zitten we hier in Nederland tot onze oren in de stront”, sprak ze. VVD-Kamerlid Janneke Snijder benadrukte dat het exportsucces vooral te danken is aan de agrarisch ondernemers. Ze wil eerst een brief afwachten voordat ze een debat steunt.

Koopmans constateerde na de reacties van andere fracties dat de Kamer blijkbaar liever over problemen praat dan over het uitbreiden van successen waardoor veel nieuwe banen geschept kunnen worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.