Home

Nieuws

Geen aparte dochter nieuwe Fresq-telers

De Lier – Fresq creërt geen extra verkoopdochter voor de nieuwe glasgroenteleden die afkomstig zijn van Coforta. De groep van 72 telers die dit jaar overstappen van Coforta naar Fresq zetten hun producten af via Fresq Fresh Conneqt.

Verkoopdochter Fresq Fresh Conneqt heeft ervaring met de verkoop van tomaat en paprika en ook de klantenpakketten overlappen deels, verklaart een woordvoerder van Fresq. Bij de overstap van de telers is ook een aantal verkopers overgestapt van Coforta Verkoop BV naar Fresh Conneqt.

Sinds 1 januari verkoopt deze verkoopdochter van Fresq tomaten van Prominent. Ook de andere glasgroenten zullen bij de start van het seizoen via dit kanaal op de markt komen.

Via Fresq Fresh Conneqt kan het product breder afgezet worden. Bij Coforta mochten de telers het handelshuis The Greenery niet beconcurreren op buitenlandse markten.

Volgens Fresq is in december besloten tot deze constructie. Eerdere berichten over de oprichting van een eigen verkoopdochter voor deze groep telers beschouwt Fresq als voorbarig. ”We hadden in november alle mogelijke opties nog openstaan. We hebben wel over zo’n mogelijkheid gedacht.”
De integratie van de telers in Fresq Fresh Conneqt is een tussenstap naar een verdere integratie op productniveau, stelt Fresq, dat nu nog zes verkoopdochters telt.

Naast deze oud-Coforta-telers heeft Fresq aanmeldingen van zeven andere teeltbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.