Home

Nieuws

Geen Floriade Rivierenland en Noord-Holland

Aalsmeer - De Floriade 2022 komt in ieder geval niet in het gebied Rivierenland en Noord-Holland Noord.

De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) heeft vier van de zeven kandidaten voor de organisatie in 2022 aangewezen om de plannen verder uit te werken. Rivierenland, Noord-Holland Noord en ook Flevoland zijn daarbij afgevallen.

Wel door zijn Almere, Amsterdam, Groningen en Boskoop. Dat meldt de NTR in een bericht. Almere wil zich verder doorontwikkelen tot een ‘Green City’ modelstad, waarbij het groene stedelijke karakter nog meer wordt benut. In Amsterdam werkt de organisatie aan een stadspark in de Bijlmer voor de Floriade.

De NTR heeft de kandidaten beoordeeld op zaken als financiële draagkracht, aantal verblijfsplaatsen voor bezoekers, bereikbaarheid en de wijze waarop de plannen de kernwaarde van tuinbouw centraal wilden stellen. “Het is niet gezegd dat de kandidaten die zijn afgevallen geen Floriade kunnen organiseren, maar onze keuze is niet op hen gevallen”, aldus een woordvoerder van de NTR.

De vier kandidaten moeten op 1 juli een uitgewerkt plan (bidbook) indienen. Bij sluiting van de Floriade in Venlo (oktober dit jaar), maakt de NTR de organisatie voor 2022 bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.