Home

Nieuws 355 x bekeken

Fusie waterschappen geeft scheve zetelverdeling in bestuur

Apeldoorn – De Afdeling Vallei & Eem van de Algemene Waterschapspartij vindt principieel dat elke inwoner met een gelijke stem vertegenwoordigd moet zijn in het nieuwe fusiewaterschap Vallei & Veluwe.

Dit waterschap wordt gevormd door een fusie van het waterschap Vallei & Eem met het waterschap Veluwe. De inwoners van het gebied Vallei & Eem krijgen door de scheve zetelverdeling minder te vertellen in het nieuwe Overgangsbestuur dan waar ze recht op hebben.

De Afdeling Vallei & Eem van de Algemene Waterschapspartij heeft tegen deze gang van zaken nu formeel bezwaar gemaakt door een zienswijze in te dienen bij de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel.

De fusie moet per 1 januari 2013 leiden tot één waterschap, met één bestuur en één dijkgraaf. Het hoofdkantoor van het nieuwe waterschap komt in Apeldoorn in het huidige kantoor van waterschap Veluwe. De ambtenaren van waterschap Vallei & Eem verhuizen al in maart 2012 van Leusden naar Apeldoorn. De verwachting is dat er door de fusie efficiënter kan worden gewerkt en er door natuurlijk verloop met minder ambtenaren het werk kan worden gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.