Home

Nieuws

Fransen houden vast aan verbod MON810

Parijs – De Franse regering blijft het gebruik van de transgene maissoort MON810 verbieden. Parijs legt daarmee een uitspraak van de Conseil d’Etat (vergelijkbaar met de Nederlandse Raad van State) en van het Europese Hof van Justitie opzij.

Dat hebben minister Nathalie Kosciusko-Morizet van milieu en Bruno le Maire van landbouw laten weten. Beide rechterlijke instanties hebben een eerder eenzijdig verbod op MON810 in Frankrijk afgewezen omdat de regering dat niet voldoende onderbouwd had.

”We hebben kennisgenomen van die uitspraken, maar de regering handhaaft haar oppositie tegen dit gewas en daarom blijft het gebruik van MON810 in ons land ook in 2012 verboden,” aldus een verklaring van beide ministers.

Of registreer je om te kunnen reageren.