Home

Nieuws

Franse productie rundvlees daalt

Parijs – De productie van rundvlees in Frankrijk zal dit jaar dalen met 5 procent.

De consumptie loopt met 2 procent terug. Door de inkrimping van de rundveestapel zijn er ook niet voldoende dieren beschikbaar om volop van de exportmogelijkheden, met name naar Turkije, gebruik te maken.

Die voorspellingen komen van de veeteelt-organisatie Institut de l’élevage. Het instituut voorspelt dat de export weliswaar dynamisch zal blijven maar toch op een lager niveau uitkomt door een gebrek aan dieren. Bovendien signaleert de instelling nu al dat de situatie in 2013 verder zal verslechteren doordat er in het lopende jaar opnieuw minder kalveren te verwachten zijn. ”Om aan het tekort in vlees te voorzien, is een toename van de invoer onvermijdelijk.”

Of registreer je om te kunnen reageren.