Home

Nieuws 244 x bekeken

Franse minister houdt Tour de France door landbouw

Cleville - De Franse minister van landbouw Bruno le Maire is begonnen aan een Tour de France door de Franse landbouw.

In dat kader bekeek de bewindsman donderdag de methanisatie-installatie bij een varkenshouder in Cleville in Normandië. Eerder deze week ging hij op bezoek bij een tuindersbedrijf in Bretagne terwijl voor de komende weken reizen naar boerenbedrijven in andere delen van het land op het programma staan. Le Maire wil met zijn rondreis aan de vooravond van de Franse presidentsverkiezingen met de boeren en tuinders zijn beleid tot nu toe bespreken. Ook wil hij van hen weten wat ze denken over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in de EU.

Voorafgaand aan de tour heeft de militantere boerenbond Confédération Paysanne al laten weten 'dat de bewindsman goed is met woorden maar dat de daden grotendeels achterwege zijn gebleven.'

Of Le Maire na de verkiezingen van dit voorjaar in een nieuwe regering op landbouw terug zal keren is niet zeker. De jonge bewindsman is de laatste maanden bij verschuivingen binnen de regering van president Sarkozy regelmatig genoemd voor grotere portefeuilles maar daarbij steeds gepasseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.