Home

Nieuws

Forfarmers: 'Claim Rijkswaterstaat komt er zeker'

Deventer – Dat Forfarmers de kosten als gevolg van de kapotte sluis gaat verhalen op Rijkswaterstaat is zeker. De omvang van de schade loopt in de tonnen.

Volgens een woordvoerder van Forfarmers zal de claim rond de 3 ton per week uitkomen. Door de kapotte sluis in het Twentekanaal heeft het veevoerbedrijf extra kosten moeten maken om alle grondstoffen per vrachtauto te vervoeren in plaats van per boot. Rijkswaterstaat heeft Forfarmers laten weten nog geen termijn te weten wanneer de problemen met de sluis zijn opgelost. ”We gaan pas een claim indienen als de problemen zijn opgelost. Dat kan mogelijk nog weken duren. Pas dan kunnen we de kosten goed in kaart brengen”, aldus een woordvoerder van Forfarmers.

Bij Hendrix UTD is op dit moment nog niet sprake van een claim. ”Wij richten ons op dit moment op de aanvoer van grondstoffen en de levering van het voer bij onze klanten. Als we straks in kaart hebben wat de omvang van de schade is gaan we kijken waar en hoeveel we gaan claimen”, zegt een woorvoerder van Hendrix UTD.

Forfarmers heeft drie fabrieken aan het kanaal, Hendrix UTD één. Forfarmers laat op weekbasis 9.000 tot 15.000 ton aanvoeren, Hendrix UTD 4.500 tot 5.000 ton. Beide concerns laten een deel van de grondstoffen opslaan bij eigen faciliteiten in Deventer, de rest gaat met vrachtauto’s met een capaciteit van 30 ton naar de fabrieken.

De voerproductie en de aflevering bij de veehouders is bij beide bedrijven niet in gevaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.