Home

Nieuws

Evacués dorpen mogen niet naar huis

Ten Boer - De 800 mensen uit vier dorpen die vrijdagochtend zijn geëvacueerd wegens een dreigende dijkdoorbraak in de provincie Groningen, mogen komende nacht niet terugkeren naar huis. Dat heeft burgemeester André van Nadort van Ten Boer de bewoners meegedeeld in de Tiggelhal, de sporthal waar ze zijn opgevangen.

De verwachting is dat het waterpeil in het Eemskanaal de komende uren 30 centimeter zal dalen, mede doordat het waterschap Noorderzijlvest heeft kunnen spuien op zee. Maar de komende nacht komt er ook weer 15 centimeter bij, aldus Van Nadort. ,,Het risico is minder groot, maar het gevaar is niet geweken'', zei de burgemeester.

In de sporthal verbleven vrijdag enkele tientallen inwoners. Aan het einde van de middag was er wat extra toeloop, omdat mensen terugkwamen van hun werk. Iedereen kreeg een warme maaltijd.

Alle evacués die vanmiddag in de sporthal verbleven hebben onderdak gevonden. De meesten konden bij familie of vrienden terecht. Voor de anderen heeft de gemeente een hotel geregeld. Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.