Home

Nieuws

Engelse voorman 'toch optimistisch'

Londen - ''Ondanks de moeilijkheden die op korte termijn ons te wachten staan, blijf ik toch optimistisch voor de toekomst van de Britse landbouw,'' zegt voorzitter Peter Kendall van de Engelse National Farmers Union in zijn nieuwjaarsboodschap.

Kendall baseert zijn optimisme vooral op de snel groeiende Britse export van de voedingsproducten en dranken. ''Van alle statistieken die ik gezien heb over de prestaties van de landbouw, heeft geen enkele meer indruk op me gemaakt dan het cijfer over de export van voeding en dranken. Een verbazingwekkende 7 miljard euro alleen al in de eerste zes maanden van 2011. Dat was 13 procent meer dan in dezelfde periode in 2010 en het zevende achtereenvolgende jaar met een groei.

Als de regering kijkt naar sectoren om de economie en de groei een goede zet vooruit te geven, dan moeten ze beginnen te kijken naar de landbouw. En dan gaat het niet alleen over export. De output van de landbouw is de laatste vijf jaar met 30 procent toegenomen. We hebben zelf meer banen gecreëerd. En er is nog een enorm potentieel om voort te bouwen op deze prestaties. Boeren en tuinders nemen graag de uitdaging aan om meer voeding te produceren. Maar om dat te kunnen doen, moeten we wel de juiste politieke, wetgevende en marktomstandigheden hebben.''

Of registreer je om te kunnen reageren.