Home

Nieuws

Economische missie naar Israël

Den Haag – Er gaat dit jaar een Nederlandse economische missie naar Israël. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) woensdag na besprekingen met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bekendgemaakt.

De missie staat in het teken van de op tal van terreinen versterkte samenwerking tussen beide landen. Nederland is voor Israël één van de vijf belangrijkste handelspartners. Voor zowel grote als kleine bedrijven, vooral uit de topsectoren op het gebied van energie, water en voedsel biedt Israël kansen, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Nederland exporteerde vorig jaar voor ongeveer een miljard euro naar Israël, vooral in de vorm van elektrische apparaten en auto’s/vrachtwagens. Nederland importeerde voor zo’n 2,1 miljard euro uit Israël, vooral medicijnen, computers en groente en fruit. Ons land is voor Israël de tweede exportbestemming in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.