Home

Nieuws 204 x bekeken

EVO bundelt schadeclaims sluis Eefde

Eefde - Verladersorganisatie EVO gaat de schadeclaims als gevolg van de stremming van de sluis bij het Gelderse Eefde bundelen. Volgens een eerste schatting gaat het om een bedrag van 8,5 miljoen euro. Dat maakte EVO vrijdag bekend.

Sinds 3 januari liggen 41 schepen vast in het Twentekanaal, nadat een sluisdeur in Eefde naar beneden was gevallen. Voor circa 40 bedrijven die afhankelijk zijn van vervoer over water, loopt de schade nog dagelijks op. Bedrijven moeten extra kosten maken voor alternatief vervoer of voor het treffen van tijdelijke maatregelen. Productie valt weg en er is omzetderving. Ook de middenstand in Eefde zegt 50 procent minder omzet te hebben doordat de weg over de sluis is afgesloten.

Reparatie van de sluis duurt nog 2 maanden. Rijkswaterstaat verwacht over 2 weken met een tijdelijke voorziening weer schepen te kunnen schutten. De sluis zou dan 60 tot 80 procent van de normale capaciteit hebben.

De verladersorganisatie roept de bedrijven op alle schade als gevolg van de stremming te melden. EVO zegt veel ervaring te hebben met het verhalen van schade.

Of registreer je om te kunnen reageren.