Home

Nieuws

EU-voorzitter Denemarken zout eis afschaffing landbouwsubsidies op

Kopenhagen – EU-voorzitter Denemarken zout zijn eis dat de landbouwsubsidies moeten worden afgeschaft, voorlopig even op.

Dat heeft de Deense landbouwminister Mette Gjerskov duidelijk gemaakt. ”In discussies over de afwikkeling van de landbouwsubsidies wil ik geen tijd en energie steken tijdens het Deense voorzittersschap”, zegt de bewindsvrouw.

Volgens haar is afschaffing van de subsidies zo ver van de politieke werkelijkheid, dat het niet slim zou zijn en ook verspilling van tijd om dat aan de orde te stellen. ”Afgezien van Denemarken is er niemand in de EU die het wil en daarom zou men ons niet serieus nemen.” Het officiële en Kamerbreed gesteunde regeringsstandpunt in Kopenhagen is dat de Brusselse steun in 2025 verdwenen dient te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.