Home

Nieuws

Duitsland minder belangrijk voor varkensvleesexport

Zoetermeer – Duitsland wordt steeds minder belangrijk voor de Nederlandse varkensvleesexport. Dat zei PVV-secretaris Jos Jongerius tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het PVV.

Het Verenigd Koninkrijk wordt belangrijker, niet alleen voor de export van bacon, maar ook voor andere onderdelen van het varken. Verder zijn landen als Polen en Spanje en buiten de EU Rusland en China belangrijke markten.

Het afgelopen jaar is China opengegaan voor enkele Nederlandse slachterijen. De Chinese markt is aantrekkelijk voor de afzet van producten als oren, snuiten en staarten die in Europa veel minder goed zijn te verwaarden. Jongerius verwacht dat binnen afzienbare tijd ook andere bedrijven mogen gaan exporteren naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.