Home

Nieuws

Duitse landbouw schroeft klimaatgasemissie terug met 21 procent

Berlijn – De broeikasgasemissie van de Duitse landbouw is over een langere periode bekeken flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het milieuministerie in Berlijn.

In 1990 was emissie nog 94 miljoen ton CO2-equivalenten. In 2010 was dit volume gezakt naar 74 miljoen ton. Dat komt neer op een reductie met ruim 21 procent. De afgelopen jaren hield de daling aan. Ten opzichte van 2008 was de emissie 3 miljoen ton geringer.

De totale Duitse broeikasgasemissie in 2010 was 937 miljoen ton CO2-equivalenten. Dat is 25 procent minder dan in 1990, het jaar ten opzichte waarvan in het Kyoto-verdrag de overeengekomen reducties moeten zijn gerealiseerd.

Volgens milieubewindsman Norbert Röttgen is sprake van een eclatant succes. ”Wij laten zien dat economische groei en klimaatbeheersing hand in hand kunnen gaan.” De doelstelling is om in 2020 een reductie van 40 procent ten opzichte van 1990 te hebben bereikt. De Kyoto-doelstelling heeft Duitsland al ruimschoots ingelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.