Home

Nieuws

Duitse boeren hebben gewasbeschermingszaken goed op orde

Braunschweig – De Duitse agrariërs gaan praktisch allemaal geheel volgens de voorschriften om met gewasbeschermende middelen. Het ’Ordnung muss sein’ is in dit opzicht dus geen loze kreet.

Dat constateert controle- en administratieinstantie Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) in haar zojuist verschenen rapport over 2010. Van de ruim 4.900 gecontroleerde bedrijven beschikte 98,4 procent over de vereiste deskundigheid. De toepassings- en bijenbeschermingsvoorschriften werden op 97,7 procent van het areaal nageleefd.

En nog meer goede cijfers: van 96,7 procent van de spuitapparatuur kon het vereiste document worden overlegd dat de periodieke technische controle was uitgevoerd terwijl 90 procent ook bijhield wat er aan middelen was gespoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.