Home

Nieuws 217 x bekeken

DuPont neemt veredelaar over

Wilmington - DuPont investeert in Nextsteppe, een veredelaar gericht op energiegewassen.

De omvang van de investering is niet bekendgemaakt. Nextsteppe werkt concreet aan variëteiten van sorghum die naast suikerriet kunnen dienen als grondstof voor bio-ethanol. DuPont wil zodoende een positie vergaren op de biobrandstoffenmarkt. Chemiereus DuPont is eigenaar van veredelaar Pioneer Hi-Bred, waarmee Nextsteppe direct zal samenwerken. Het Californische Nextsteppe zegt dat de ontwikkelde sorghum reeds wordt getest bij ethanolfabrieken in Brazilië, één van de grootste producenten van biobrandstoffen.

Nextsteppe ziet de inzet van sorghum vooral als aanvulling op suikerriet, dat nog altijd de meest efficiënte grondstof lijkt. De installaties voor suikerriet kunnen echter ook werken met sorghum, waardoor in maanden zonder suikerriet de fabrieken toch kunnen draaien. Volgens persbureau Bloomberg haalde Nextsteppe een maand geleden met een rondgang langs investeerders al 14 miljoen dollar (10,9 miljoen euro) op.

Of registreer je om te kunnen reageren.