Home

Nieuws 602 x bekeken

Drugs in fruitimport wordt langzaam sectorprobleem

Apeldoorn – De nieuwe vondst van cocaïne in uitgeholde ananassen in Apeldoorn doet de vraag rijzen of de handelsector hier gezamenlijk in moet optreden. Handelskoepel Frugi Venta zal het maandag bespreken in het kaderoverleg. Een betrokken handelaar uit Apeldoorn en lid van Frugi Venta wil het probleem met branchegenoten bespreken.

De vondst van 190 kilo cocaïne doet sterk denken aan de vondst in april 2011 in Apeldoorn. De partij was bestemd voor een gerenommeerde groothandel in Apeldoorn en lid van Frugi Venta. Hij zei toen tegen Omroep Gelderland dat je alleen smokkel kan voorkomen door alle containers te controleren of niet meer te importeren. Volgens Frugi Venta is het onderwerp tot dusver niet prominent op de agenda geweest. Het bedrijf dat in 2011 werd genoemd als eigenaar van de partij lijkt nu ook weer betrokken. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar onderzoekt nog altijd de zaak. Daardoor lijkt het erop dat het bedrijf buiten de eigen schuld betrokken is bij drugssmokkel.

Uit onderzoek blijkt dat fruit en bloemen in minder dan tien gevallen per jaar wordt gebruikt als deklading. De betrokken afdeling KLPD vond in heel 2010 drugs in rozen, ananas, cassave, peper en koffie.

Of registreer je om te kunnen reageren.