Home

Nieuws 281 x bekeken

Denemarken is voorzitter Europese Unie

Brussel - Denemarken is vanaf zondag de nieuwe voorzitter van de Europese Unie. Het Scandinavische, euroloze land volgt Polen op dat het afgelopen halfjaar de voorzittershamer hanteerde. Het voorzitterschap duurt telkens zes maanden.

Denemarken richt zich op vier hoofdpunten: een verantwoordelijk, dynamisch, groen en veilig Europa. De economische en financiële situatie zal een belangrijk agendapunt blijven. Het nieuwe begrotingspact, waartoe op de laatste EU-top is besloten, draagt bij een verantwoordelijk Europa, aldus de Denen. De dynamiek moet gezocht worden in de Europese interne markt, die verder moet groeien.

Volgens de Denen kan economisch groei hand in hand gaan met de bescherming van milieu. De voortrekkersrol die Europa heeft moet gehandhaafd worden. Als laatste aandachtsgebied zetten de Denen flink in op meer samenwerking op asielgebied en migratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.