Home

Nieuws 247 x bekeken

Deltares, Alterra en Imares bundelen krachten

Wageningen – De onderzoeksinstituten Deltares, Alterra en Imares (de laatste twee onderdeel van Wageningen UR) gaan gezamenlijk onderzoek doen naar vraagstukken over kust en zee, stroomgebieden en grondwater, deltagebieden, leefomgeving en landinrichting.

Woensdag ondertekenen de directies van de drie instituten in aanwezigheid van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie het convenant voor de samenwerking. De minister juicht het initiatief toe omdat volgens hem overheden, het bedrijfsleven en opdrachtgevers nu efficiënter antwoord krijgen op hun vragen.
”Samenwerking tussen onderzoekers en ondernemers is de kern van ons topsectorenbeleid”, zegt Verhagen. ”Door dit convenant zijn de instituten in staat om samen te werken met ondernemers uit de Topsector Water en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die de samenleving echt nodig heeft.”

Of registreer je om te kunnen reageren.