Home

Nieuws 3 reacties

De grotere voergeldverstrekkers sorteren voor op 2013 en stoten voergeldstallen af

Kootwijkerbroek - Voergeldverstrekker Wouterus Bouwman in Kootwijkerbroek (Gld.) stoot 15.000 plaatsen af. Volgens Bouwman halveert hij zo het aantal plaatsen. Met het afstoten sorteert hij voor op 2013.

„Bij oudere stallen loont het niet meer om te investeren in emissiearme technieken. Nu de biggenprijs aantrekt, is het een goed moment om versneld afscheid te nemen van sommige stallen.” Navraag leert dat ook andere voergeldgevers op dezelfde lijn zitten. Rijk Kroesbergen in de Glind (Gld.) is naar eigen zeggen al jaren bezig om afscheid te nemen van oudere stallen. Remco Beltman in Markelo (Ov.) bouwt nieuw om op termijn oudere voergeldstallen te vervangen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john*

  dat zijn dan de eerste van de 400 tot 600 duizend vleesvarkensplaatsen die dit jaar in Nederland gaan verdwijnen of leeg komen te staan.

 • no-profile-image

  Gilbert

  ..

 • no-profile-image

  Arie

  Er is ons te gehore gekomen dat ze met alle stallen stoppen , dus niet alleen met de oudere.

  Begrijp me goed het is hun goed recht om te stoppen met de oudere stallen , maar zeg dan niet dat je met ALLE stallen stopt , komt zeer ongeloofwaardig over.

Of registreer je om te kunnen reageren.