Home

Nieuws

Das en Boom: niet teveel bijdragen aan Natuurwet

Den Haag – Stichting Das en Boom wil niet teveel bijdragen aan verbeteringen van de nieuwe natuurwet. Dat zegt voorzitter Jaap Dirkmaat van Das en Boom.

”We laten liever de rechter het werk doen.”, zegt Dirkmaat. Hij verwacht dat de Raad van State de natuurwet van staatssecretaris Henk Bleker (natuur) volledig zal afschieten.  ”Als we gaan meewerken, dreigt het straks misschien langs de rechter te gaan en dan hebben we een heel slechte wet. Dat moeten we voorkomen”, aldus Dirkmaat.

Ook andere natuurorganisaties zijn fel tegen het wetsvoorstel van Bleker. De Vogelbescherming en Natuurmonumenten reikten Bleker tijdens een speciale bijeenkomst op het ministerie de hand, om eerst aan een breed gedragen visie over natuurherstel in Nederland te komen, voordat er een wet gemaakt wordt. Bleker bedankte voor het aanbod. ”Er wordt al vijf jaar aan een nieuwe wet voor natuur gewerkt, mijn voorganger is er ook al mee bezig geweest. Ik heb een hekel aan de ontwikkeling van visies, zonder dat daar ook maar een begin van het ook doen is opgenomen. Daarom wil ik nu met een wet met ook daden komen”, reageert Bleker. ”Als je nu al zoveel visie hebt omgevormd tot een wet, moet je dat doorzetten”, vindt de staatssecretaris. Hij voegt er aan toe dat hij spijt heeft dat hij het de Wet Natuur heeft genoemd en niet de Wet Natuurbescherming.

Bleker deed op de vele vragen en suggesties van aanwezige natuurorganisaties geen harde toezeggingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.