Home

Nieuws

Curator: verzekering Chemie-Pack moet betalen

Tilburg - De curator van het afgebrande en failliet verklaarde Chemie-Pack uit Moerdijk vindt dat verzekeraars onterecht claims van het bedrijf en diverse overheden hebben afgewezen.

Hij is in overleg met de betrokken overheden over het aanspreken van de verzekering. Curator Thijs Schraven schrijft dat in zijn tweede faillissementsverslag dat deze week is ingediend bij de rechtbank in Breda.

Schraven spreekt bijvoorbeeld met de provincie Noord-Brabant, zei hij eerder. De provincie overweegt de tussenpersoon van Chemie-Pack aansprakelijk te stellen omdat de kwaliteit van de verzekering dusdanig te wensen overlaat dat het bedrijf mogelijk niet goed is geïnformeerd. Bovendien wil Brabant onderzoeken of het mogelijk is om de bestuurders van Chemie-Pack persoonlijk aansprakelijk te stellen.

Alleen de kosten die overheden maken voor het opruimen van de restanten en bodemsanering zijn al geraamd op 71 miljoen euro. Volgens onbevestigde berichten was Chemie-Pack maar voor ongeveer 5 miljoen euro verzekerd.

Schuldeisers die zich tot dusver bij de curator hebben gemeld zeggen in totaal bijna 16 miljoen euro tegoed te hebben van het bedrijf. Om wie het precies gaat, is niet duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.