Home

Nieuws

Cobb Herveld overschrijdt milieugrens niet

Herveld – Kuikenbroederij Cobb kan in Herveld in totaal dertien nieuwe stallen bouwen met plek voor 145.500 dieren, zonder daarmee de grenzen van de bestaande milieuvergunning te overschrijden. Dit staat in de Milieueffectrapportage die Cobb heeft laten opstellen en die ter inzage ligt in de gemeente Herveld.

Cobb, onderdeel van Cobb Europe, dat weer een onderdeel is van het Canadese Alberta Farm Industries, houdt nu bijna 75.000 grootouderdieren in Herveld. Het bedrijf wil echter moderniseren en de productiecapaciteit van grootouderdieren voor de slachtpluimveehouderij uitbreiden. In totaal moeten er ruim 71.000 dieren bij komen. Daartoe moeten twee nieuwe stallen worden gebouwd voor grootouderdieren en elf nieuwe stallen voor de opfok van nieuwe (groot)ouderdieren.

Door de toepassing van nieuwe ventilatietechnieken en gebruik van luchtwassers kan de emissie van ammoniak en andere milieuvervuilende stoffen zo worden gereduceerd dan deze niet hoger wordt dan de oude vergunning toelaat. Daarmee komt het nieuwe bedrijf volgens het MER-rapport niet in de problemen met kwetsbare gebieden in de omgeving. Het bedrijf wacht nog op een definitieve bouwvergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.