Home

Nieuws 1104 x bekeken 9 reacties

Cees Veerman: investeer in grond, niet in melkquotum

Leende – Onbegrijpelijk vindt Cees Veerman, voormalig minister van landbouw, het dat melkveehouders nog steeds fors investeren in melkquotum. ”Hoe kun je nog investeren in iets dat over een paar jaar niets meer waard is?”

Dat vroeg Veerman zich af tijdens een bijeenkomst van beleggingsmaatschappij ASR, gistermiddag in het Brabantse Leende. Veerman vindt dat melkveehouders moeten investeren in grond om over voldoende plaatsingsruimte voor mest te beschikken als in 2015 het quotum verdwijnt. ”Het is de enige manier om het bedrijf te vergroten, de kosten te verlagen en de mest af te kunnen zetten.”

Cees Veerman pleitte gisteren verder voor het nemen van grond in erfpacht mits de verpachter de grond in een later stadium kan kopen.

Lees het interview met Cees Veerman in Boerderij Vandaag van vrijdag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oskar

  Omdat het niet zal worden toegelaten dat er in het wilde weg zal worden gemolken. er is een grote kans dat liters die je melkt voordat het huidige quotum verdwijnd in eerste instantie de productie is die de fabriek je zal toewijzen.

 • no-profile-image

  Waarom mensen nog steeds investeren in quotum? Omdat de fiscus de helft meebetaalt natuurlijk. Anders kun je je centen naar de belasting brengen. Beetje moeilijk te snappen voor onze Cees. En investeren in grond voor mestplaatsingsruimte is helemaal onzinnig. Iedere intensieve melkveehouder (en ook varkenshouder) weet dat hoe intensiever je bedrijf is, hoe gunstiger voor de mestwet. Waarom zou je in hemelsnaam tekorten gaan riskeren? Maar ook dat is wat hoog gegrepen voor onze Cees.

 • no-profile-image

  Jan1966

  De grond kost hier € 55000,- / ha. Daar mag je dan 2 koeien extra op houden. Hoe is dat in vredesnaam recht te rekenen??? Alleen één van de laatste CDA -leden kan zoiets bedenken.

 • no-profile-image

  leerling-ondernemer

  .Onze docent heet tegenwoordig ook gewoon Cees en niet Prof.

 • no-profile-image

  Onbegrijpelijk.................die Cees Veerman, 4 jaar minister van lnv geweest om vervolgens te komen met ................... onbegrijpelijk. Cees is duidelijk een slechte leerling, tijdens de les (lees minister zijn) de kansen voorbij te laten gaan om de sector te leren kennen en daarvan nadien na te trappen dat hij ze onbegrijpelijk vindt. Cees is niet de enige minister die zo afgaat, net zo als jozias v a, laurens j b gingen hem voor. Het onbegrip is dan ook wederzijds..................

 • no-profile-image

  Zandbergen, ze zijn gewoon als de dood dat de grondprijs gaat instorten, dan hebben ze pas echt een probleem. Dus, of de boeren maar zo vriendelijk willen zijn om de grondprijs hoog te houden. Je zou wel gek zijn om nu grond te kopen, binnenkort stort de hele boel als een kaartenhuis in elkaar. Laat ze hun eigen troep maar opruimen.

 • no-profile-image

  Niet alleen de grondprijs moet ,, kunstmatig ,, hoog gehouden worden. Dat is ook het geval met de prijzen van huizen. Kijk maar eens naar de prijzen van de gronden/huizen b.v. in Polen/Portugal/Spanje /Italie , en mat mij betreft ook in Griekenland. Als men in Griekenland met eenzelfde waardebepaling kan werken van de waarde van gronden en huizen als in Nederland, dan hebben ze geld zat !!??

 • no-profile-image

  Keesje

  Ik snap er niets meer van. Waarom reageerde het CDA niet niet gewoon openbaar?.

 • Gerard05

  ach ja, nu de regering en gemeentes geen grond meer kopen voor de lucuratieve huizen bouw moeten de boeren dus de luchtbel van de grond instand houden. ik kan redelijk goed rekenen maar met de huidige opbrengst prijzen van de gewassen die er legaal verbouwt mogen worden kan ik echt niet op een positief saldo komen.

  ik wacht nog even af, in het verleden is de grondprijs ook gedaald en het gaat nu ook weer gebeuren; rente stand gaat omhoog, subsidies voor landbnouw verdwijnen langzamerhand en als de aandelen weer omhoog gaan dan verkopen de institutionele beleggers ook weer.

  heeft iemand trouwens ooit wel eens de grafiek gezien van de grondprijzen van de laatste 15 jaar? de laatste paar jaar is de lijn bijna recht omhoog gegaan, een teken dat het een luchtbel is en dat we op de top zitten, binnenkort gaat de lijn weer naar beneden

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.