Home

Nieuws 237 x bekeken

CDA wil opheldering over sluis bij Eefde

Den Haag - CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Sander de Rouwe willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de ingestorte sluisdeur bij Eefde.

Deze nieuwe sluisdeur stortte eerder deze week onverwacht in, waardoor het scheepvaartverkeer op het Twentekanaal naar Hengelo, Enschede en Almelo volledig stil ligt. De Kamerleden vragen minister Melanie Schultz van Haegen hoe groot de economische schade is als het Twentekanaal niet gebruikt kan worden en hoe lang het duurt voordat de sluis weer volledig in gebruik wordt genomen. Ook willen de politici opheldering over de oorzaak van het ongeval en wat er aan gedaan wordt om de problemen in de toekomst te voorkomen.

Omtzigt en De Rouwe constateren dat het stilleggen van de scheepvaart voor lange rijen van honderden vrachtwagens met containers, bouwmateriaal, olie en zout op de A1 veroorzaakt.

Zie ook: Forfarmers zwaar getroffen door instortende sluis Eefde

Of registreer je om te kunnen reageren.