Home

Nieuws 2 reacties

CDA nieuwe stijl legt nadruk op verduurzaming

Den Haag – Het CDA wil meer mogelijkheden voor de opwekking van duurzame energie, ook op kleine schaal.

Dat zei prominent Aart-Jan de Geus vrijdagmiddag tijdens een persconferentie over de nieuwe koers van de christendemocraten. Onder leiding van De Geus is door het zogeheten Strategisch Beraad het afgelopen half jaar gewerkt aan een strategie die de partij in crisis er bovenop moet helpen.

Voorafgaand aan de presentatie is veel gespeculeerd over de plannen. Op basis van uitgelekte stukken kon de conclusie worden getrokken dat de partij naar het midden opschuift. Dat blijkt nu ook het geval. Uit een peiling van Maurice de Hond volgt dat dit ook de wens van de achterban is.
Zelf spreekt het Strategisch Beraad over het ’radicale midden’. Volgens De Geus bestaat nu ten onrechte de indruk dat alleen de extremen in de politiek helderheid bieden. Hij vindt dat een gevaarlijke ontwikkeling.

De vraag is wat de plannen van het Strategisch Beraad, die naast verduurzaming een beperking van de hypotheekrente-aftrek en invoering van een vlaktaks behelzen, betekenen voor het de kabinetsdeelname van het CDA. De Geus voorziet geen problemen. Hij vindt dat de resultaten van zijn werk dicht tegen het regeerakkoord aan zitten. Wel ziet hij een grote afstand met de ideeën van de PVV.

Morgen komt het CDA in Utrecht bijeen voor een congres. Dan mogen de leden zich over de plannen uitspreken. Het congres is al dagen uitverkocht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Blijft voor mij wat is "Radicaal Midden"? Midden is voor mij de grens tussen links en rechts, vanuit het midden kun je alle kanten op en is ieder uiterste even ver van je verwijderd. Hoe kan het midden dan Radicaal zijn, het is nog links nog rechts dus NIETS anders dan het luchtledige tussen beide uitersten. Wil het CDA mee regeren zal altijd of de rechter of de linker flank water bij de wijn moeten doen. Is dat bij de laatste formatie ook niet gebeurd? Helaas nu viel de bal rechts van het midden en meteen zat de hele Linker flank te klagen en denkt nu dat ze door RADICAAL centrum te worden het CDA kunnen redden. Als ze geen kleur bekennen hebben ze mijns inziens weinig kans om terug te komen.

  • no-profile-image

    Totaal onduidelijk is inderdaad ,waar het CDA nu voor staat. Blekertje kijkt een beetje naar zijn Italiaanse voorbeeld in de liefde. Waarschijnlijk voor de ontspanning naast zijn jagen. Wat betreft de landbouw is mij ook onduidelijk waar hij voor staat. Inderdaad een beetje in het midden en kletst met iedereen wat mee. Een beetje naar links en een beetje naar rechts. Vroeger had je in de agro sector iets aan het CDA maar momenteeel is het denk ik de slechtste partij die je maar kan wensen. Zowel links als rechts zijn veel duidelijker als het over agro- vraagstukken gaat. Waarschijnlijk gaat het CDA zich vooal richten voor de ouderen onder ons. Uiteraard is daar niets mis mee want die moeten ook goed verzorgt worden. Ze hebben alleen een grote staatsschuld achtergelaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.