Home

Nieuws

Britse en Duitse verkopers van trekkers optimistisch

Londen/Frankfurt am Main – Trekkerorganisaties in Groot-Brittannië en Duitsland zijn in 2012 optimistisch over de verkopen van trekkers in hun land.

ING Economisch Bureau sprak daarentegen eerder deze week uit dat de trekkerverkopen in Nederland licht zullen dalen.

In Groot-Brittannië zijn in 2011 14.094 trekkers van meer dan 50 pk verkocht. Dat is 5,6 procent meer dan 2010 maar nog altijd flink onder het record van 18.564 verkochte trekkers dat uit 2008 dateert.

Op grond van die resultaten is de Agricultural Engineers Association (AE) redelijk optimistisch voor het nieuwe jaar. Volgens de organisatie maken de boeren ’een relatief gunstige tijd door’ die in veel gevallen aanzet tot nieuwe investeringen.

De AEA wijst er wel op dat in april nieuwe belastingmaatregelen van kracht worden waardoor de verkopen naar verwachting vooral de eerste maanden van dit jaar hoger zullen zijn dan normaal.
In Duitsland zijn vorig jaar bijna 36.000 nieuwe tractoren gekocht. Dat is niet alleen 26 procent meer dan in 2010 maar het is ook het hoogste cijfer van de 30 jaar, zo deelt mechanisatiebrancheorganisatie VDMA Landtechnik mee.

De trekkermarkt vertoonde tevens in de laatste maanden van het jaar geen tekenen van zwakte. In december bijvoorbeeld werden 16 procent meer trekkers verkocht dan in december 2010.
VDMA Landtechnik gelooft dat de goede stemming ook in het lopende jaar overeind blijft. ”De orderportefeuilles van de fabrikanten zitten barstensvol.”

Of registreer je om te kunnen reageren.