Home

Nieuws 207 x bekeken

Brazilië voorspelt nieuw exportrecord

Brasilia – Brazilië verwacht dit jaar een nieuw exportrecord voor landbouwproducten te realiseren. Brazilië is een van de belangrijkste landbouwexporteurs ter wereld. Het is een belangrijke producent van soja voor de Europese veevoerindustrie.

Landbouwminister Mendes Ribeiro Filho verwacht dat de exportwaarde in 2012 zal uitkomen boven de 80 miljard euro. In 2011 bedroeg de landbouwexport ongeveer 74 miljard euro, aldus Ribeiro Filho.

De Braziliaansze export bestaat vooral uit soja, suikeralcohol en vlees. De belangrijkste markten zijn de Europese Unie, China, Rusland, Japan en de Verenigde Staten.

De VS hebben woensdag besloten de grens voor Braziliaans vers varkensvlees uit de deelstaat Santa Catarina weer open te stellen. De Braziliaanse landbouwminister verwacht dat de eerste lading al deze week zal kunnen worden verscheept.

De Braziliaanse landbouwminister verwacht dat door het besluit van de VS ook de markten in Japan en Korea belangstelling zullen krijgen voor het Braziliaanse vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.