Home

Nieuws 182 x bekeken

Brabant onderzoekt beleving van overlast

Den Bosch – De provincie Noord-Brabant gaat gezondheidsrisico’s onderzoeken. Extra aandacht is in het onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van de beleving van geur, geluid en veiligheid.

Extra onderzoeksinzet is er voor vermindering van uitstoot van vervuilende stoffen door veehouderijen, verminderen van de vervuiling van bodem en vervuiling van grondwater door fosfaat en voor het monitoren van het milieu. Dat besloot afgelopen vrijdag Provinciale Staten. Een meerderheid (VVD, CDA, SP, PVV, 50Plus) stemde in met het milieuplan van de provincie voor 2012 – 2015.

De uitkomst van het onderzoek kan gevolgen hebben over de verplichte afstand tussen veestal en woning. SP wil eerst afwachten op de uitkomst van het onderzoek en daarom vrijdag net als VVD, CDA tegen. Een motie van Groenlinks afgelopen vrijdag in de Provinciale Staten om een verplichte afstand van 250 meter aan te houden, kreeg vrijdag geen meerderheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.